Găzduit de o clădire istorică impresionantă, cu un aer de Belle Epoque în interior, Casa Domnească este un restaurant brăilean cu o clientelă variată. De înțeles, dată fiind atmosfera relaxantă cu sunetul liniștitor în fundal al pianistului care cântă melodii din alte vremuri.

Este situată pe Bulevardul Al. I. Cuza nr. 87 din Brăila, pe ”Aleiul lui Cuza”, cum mai este numit datorită numeroaselor monumente istorice și de arhitectură care-l împânzesc. Nu degeaba a fost numit și ”bulevard”, un loc de promenadă în care se plimbau demult la braț domnii și domnițele vremii. Pe vremuri, acum aproximat 100 de ani, în 1922, se cerea o taxă de plimbare pe bulevard – 80 de lei (ai vremii) pe oră. Promenada pe Aleiul lui Cuza era considerată echivalentul unei plimbări la Șosea, în București.

Și dacă am deschis cartea de istorie, vă invităm să faceți o călătorie în trecut pentru a intra în atmosfera restaurantului ”Casa Domnească”.

Atestată documentar încă din anul 1368, Brăila, așezare românească veche de când Troia, atestată documentar în anul 1368 prin documentul emis de domnitorul Vlaicu Vodă, prin care înlesnea vamal trecerea liberă a mărfurilor negustorilor brașoveni pe drumul comercial din zona devenită raia turcească în 1540 și eliberată apoi în 1829, cunoaște o rapidă dezvoltare în epoca modernă, fiind în perioada interbelică principalul oraș ca și importanță după București.

Este unul din puținele orașe din lume ale cărei străzi pornesc în evantai de la Dunăre către Dunăre, străzi pline de pitoresc și istorie, unde la tot pasul arhitectura deosebită a caselor vechi, în mare parte bine conservate, te fac să simți parfumul fin al epocii lui nenea Iancu, plină de lume pestriță, tabieturi și mondenități.

Cu aceste idei și imagini în minte am plecat când am început să creăm această casă minunată, care sperăm să fie o oază de liniște, un izvor de bunăvoie și de destindere, un loc unde vă veți putea încărca bateriile cu tot ceea ce înseamnă energie pozitivă.

Trecând zilnic pe acest bulevard, am remarcat frumusețea acestei case și am decis că este de datoria noastră să o salvăm atunci când a fost pusă sub vânzare. Să investim în ea, să facem din ea locul plăcut și elegant de altă dată. Am prins curaj, cu multă ambiție, voință și inspirație, am reușit să deschidem restaurantul ”Casa Domnească” în anul 2013.

Poate cea mai grea lupta a fost cu formarea unei echipe de oameni cu simț de răspundere și caracter puternic. Însă cu multă răbdare, am reușit să formăm o echipă excelentă de bucătari, barmani, ospătari și nu numai care împărtășesc aceeași viziune ca și noi. Am avut încă de la început câțiva oameni devotați care ne-au motivat pe tot parcursul călătoriei noastre și ne-au ajutat să menținem un standard ridicat al produselor noastre. Cu toții avem ambiția ca din mâinile noastre să iasă o farfurie perfectă, servită impecabil.

Meniul este un amestec de tradițional și internațional, de la fasole făcăluită, la feluri principale cu tușe surprinzătoare, precum coastele de porc cu porumb dulce picant și gem de ceapă sau vita la grătar cu sparanghel, ciuperci și roșii uscate. Desertul este obligatoriu, respectiv cele trei specialități ale casei: Mama ei, Mama lui și Nora. Toate bine executate, cu ingrediente de calitate și cu un strop de nostalgie.

Clienții noștri sunt motivul pentru care zâmbim în fiecare zi. Nu există moment mai perfect ca atunci când pășesc în restaurant și se amestecă în peisajul epocii, fiind uimiți de această pagină de istorie bine conservată.

Ne dorim să excelăm în ceea ce facem, să aducem cât mai multe zâmbete, să fim martorii unor noi evenimente importante din viața clienților noștri și să vă simțiți, voi, întotdeauna, ca acasă.

One Reply to “Povestea ”Casa Domnească” – inhalând aerul proaspăt al epocii”

Lasă un comentariu